Cigánykrémes



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
2. Egy tálban a margarint, a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük.
3. A kukoricaszirupot a forró vízzel elkeverjük és a vajas keverékhez öntjük. A mixert alacsonyabb fordulatszámra kapcsolva, óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a zabpelyhet és a vaníliakivonatot.
4. Összegyúrjuk, és lisztes kézzel üveggolyónyi darabokat formálunk belőle. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re.
5. A golyókat kissé lelapítjuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A süteményeket a színezett vajkrémmel páronként összeragasztjuk.
Olasz vajkrém
1. Egy tálba szórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Keverés nélkül sziruppá sűrítjük.
2. A tojássárgákat egy tálban kézi mixerrel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a szirupot, és vízfürdő felett, fakanállal állandóan kevergetve összefőzzük. Hideg vizes tálban lehűtjük.
3. A vajat krémessé verjük, és a tojásos sziruphoz adjuk. Összekeverjük.