Őszibarack rozé borban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Őszibarack rozé borban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb őszibarack
6 dl rozébor
4 és fél dl víz
1 db citrom reszelt héja
7 dkg finomított kristálycukor
A díszítéshez:
néhány babérlevél
vagy
néhány citromfűlevél

Elkészítés:

1. Akkora tűzálló tálban, amekkorába a barackok éppen beleférnek, összekeverjük a bort, a citromfüvet, a babérlevelet, a cukrot, a reszelt citromhéjat a vízzel.

2. Az őszibarackokat meghámozzuk (lásd lejjebb), és azonnal a keverékbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.

3. Nagy lángon felforraljuk, majd takarékon, fedő alatt 5-10 percig főzzük a gyümölcsöt. A tálat időnként megrázogatjuk.

4. Kanállal kiemeljük az őszibarackokat, tálba rakjuk, lefedjük és legalább 6 órára, de

inkább másnapig hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk az ízesítő leveleket.

Az őszibarack hámozása:

a) Forrásban lévő vízbe szűrőkanálon kb. 15 másodpercre bemártjuk a barackot (1. kép).

b) A szűrőkanállal gyorsan áttesszük egy tál hideg vízbe (2. kép)

c) Kiemeljük, és éles késsel óvatosan lehúzzuk a héját (3. kép)

Őszibarack rozé borban Őszibarack rozé borban Őszibarack rozé borban
A barackokat a főzéshez használt levelekhez hasonlóakkal díszítjük, hogy jelezzük a várható ízhatást.
Őszibarack rozé borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Őszibarack rozé borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
szólj hozzá, értékelj