Zöldcitromos-mentás csirkecomb

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldcitromos-mentás csirkecomb
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db kicsontozott csirkecomb
4 evőkanál zöldcitromlé
3 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
2 teáskanál reszelt citromhéj
4 evőkanál méz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
másfél dl csökkentett zsírtartalmú, sűrű joghurt

Elkészítés:

1. Nagy tálban összekeverjük a mentát, a mézet és a citromlét. Sóval, borssal fűszerezzük. Fogpiszkálóval összefogjuk a combokat, hogy megőrizzék a formájukat, majd a pácba forgatjuk úgy, hogy egyenletesen érje mindenhol.

2. Műanyag fóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A csirkehúst kivesszük, lecsepegtetjük, de a páclét megtartjuk.

3. A grillt közepes hőmérsékletre melegítjük. A csirkehúst a grillrácsra tesszük, és a megmaradt páclével kenegetve, időnként megfordítva 15-18 percig sütjük, amíg a legvastagabb részén megszúrva tiszta levet ereszt.

4. Közben a mártás hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A csirkéből kivesszük a fogpiszkálókat. A salátával és a mentás joghurttal tálaljuk, amibe mártogathatjuk.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Zöldcitromos-mentás csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Zöldcitromos-mentás csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
twitter