Angol zellerleves dióval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Angol zellerleves dióval
Eszközök: kés, lábas, tűzhely, vágódeszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg durvára vágott dió
3 szál szárzeller
15 dkg márványsajt
vagy
15 dkg stilton sajt
5 dkg vaj
3 dl tej
másfél dl joghurt
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
igény szerint zellerzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt szárzellert. 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

2. Meghintjük a liszttel (1. kép), 1 percig pirítjuk.

3. Felöntjük a levessel és a tejjel, majd felforraljuk.

4. Belemorzsolunk 12 dkg stilton vagy márványsajtot (2. kép) és kis lángon kb. 20 percig főzzük.

5. Belekeverjük a durvára vágott diót és a joghurtot (3. kép). Nagyon kis lángon, 2 perc alatt összemelegítjük, de nem forraljuk.

6. A levest megfűszerezzük, tányérokba merjük, rátesszük a maradék sajtot. Friss zellerzölddel megszórva tálaljuk.

Angol zellerleves dióval Angol zellerleves dióval Angol zellerleves dióval
Mivel a csonthéjasok fehérjét, szükséges zsírokat és vitaminokat is tartalmaznak, fontos szerepet játszanak a táplálkozásunkban.
Stilton helyett gorgonzolát, dán kéksajtot vagy márványsajtot is használhatunk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Angol zellerleves dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Angol zellerleves dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
facebook