Gyümölcsös csillag

Adag: 2 tepsi (35 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg vaj
3 evőkanál málnalekvár
vagy
3 evőkanál szilvalekvár
7 és fél dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 db tojás
1 csipet
45 dkg liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk belőle.

2. Belekeverjük a tojást, a tojássárgájákat és a vaníliakivonatot, majd összegyúrjuk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Kissé lisztezett gyúródeszkán a cipóból 3 mm-es tésztát nyújtunk.

4. Egy 2,5 és egy 5 cm-es csillagformával a tésztát kiszúrjuk. A maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A kétféle méretű csillag azonos számú legyen.

5. A tésztacsillagokat az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. A sütőlemezeket a süteménnyel együtt 10 percre hűtőszekrénybe rakjuk, majd utána 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

6. A nagyobb csillagot a lekvárral megkenjük és a kisebb csillaggal páronként összeragasztjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Gyümölcsös csillag
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gyümölcsös csillag
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
ételfotó