Marhapörkölt galuskával

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhapörkölt galuskával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl olaj
1 dl vörösbor
1 teáskanál köménymag
2 evőkanál édes pirospaprika
8 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A galuskához:
1 db tojás
30 dkg liszt
ízlés szerint
igény szerint víz

Elkészítés:

1. A húsokat megmossuk, a nagyobb darab zsírokat, a hártyákat levágjuk, és a húst felkockázzuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáöntünk féldecinyi vizet (nem többet!), beletesszük a felkockázott lábszárat, a zúzott fokhagymát és a köménymagot.

2. Összekeverjük, és addig pirítjuk, amíg a levét elfőtte. Újra öntünk rá fél deci vizet, és hozzáadjuk a többi húst. Megsózzuk, megborsozzuk, kevergetjük. Fedő alatt pároljuk. Szükség esetén pótoljuk a levét.

3. Ha a hús félig megfőtt, beletesszük a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Tovább pároljuk. Mikor a hús már majdnem megpuhult, beleöntjük a száraz vörösbort, és készre pároljuk. A leve ne legyen túl híg vagy túl sűrű.

4. A lisztbe beleütjük a tojást, megsózzuk, kevés vízzel galuskatésztát keverünk. Forró vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a galuskákat. Fakanállal megkeverjük, hogy ne ragadjon le az aljára. Ha felúsztak a víz színére, szűrőkanállal kiszedjük, leöblítjük. (Ha nem akarjuk, hogy összeragadjanak, pár csepp olajjal keverjük el a galuskákat.)

Káposztasalátával, fejes salátával, csemegeuborkával vagy bármilyen más savanyúsággal kínálhatjuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Marhapörkölt galuskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2176 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Marhapörkölt galuskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
bevásárlólista