Karfiol-brokkoli leves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karfiol-brokkoli leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg karfiolrózsa
2 evőkanál olaj
10 dkg gruyere sajt
másfél dl főzőtejszín
5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a karfiol- és brokkolirózsát. 2 percig kevergetve pirítjuk (1. kép).

2. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel és a tejjel. Kis lángon kb. 20 percig főzzük.

3. A zöldségek egynegyedét kivesszük a levesből és félretesszük (2. kép).

4. A többit a levessel együtt összeturmixoljuk. Tiszta lábosba öntjük.

5. A levesbe visszatesszük a félretett zöldségeket.

6. A sajtból forgácsokat vágunk le és félretesszük. A maradékot lereszeljük, a levesbe keverjük a tejszínnel együtt (3. kép). Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a sajt elolvad.

7. A levest tányérokba merjük, ráfektetjük a sajtforgácsokat és megszórjuk a pirospaprikával.

Karfiol-brokkoli leves Karfiol-brokkoli leves Karfiol-brokkoli leves
A tejszín beleöntése után már nem szabad forralni a levest, mert összefut.
Tejszín helyett tejfölt is használhatunk, pikánsabb ízt kapunk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Karfiol-brokkoli leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Karfiol-brokkoli leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
google+