Kurucpecsenye

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kurucpecsenye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet gépsonka
8 szelet kicsontozott sertéstarja
100 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 evőkanál mustár
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj
ízlés szerint édes pirospaprika

Elkészítés:

1. A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és vékonyan bekenjük mustárral.

2. Mindegyikre ráteszünk egy vékony szelet sonkát, félbehajtjuk, és egy fogvájóval rögzítjük.

3. A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük egy lapos tálban, beleforgatjuk a húsokat, és bő olajban pirosra sütjük.

Köretnek hasábburgonyát vagy főtt, sült burgonyát készíthetünk, de petrezselymes burgonya is illik hozzá.

Főtt, sült burgonya: a burgonyát héjában megfőzzük Amikor a hústű simán átmegy rajta, megfőtt. Kihűtjük, megpucoljuk, karikára vágjuk, és a hús olajában szép pirosra sütjük.

Petrezselymes burgonya: a burgonyát héjában megfőzzük, kockára vágjuk, kevés olajon vagy vajon, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel, egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítve megsütjük.

A kurucpecsenyét az évszaknak megfelelően friss salátával, káposztasalátával, savanyú uborkával vagy savanyú paprikával tálaljuk.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Kurucpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3603 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Kurucpecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
cikkek