Kurucpecsenye



Elkészítés:
1. A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és vékonyan bekenjük mustárral.
2. Mindegyikre ráteszünk egy vékony szelet sonkát, félbehajtjuk, és egy fogvájóval rögzítjük.
3. A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük egy lapos tálban, beleforgatjuk a húsokat, és bő olajban pirosra sütjük.
Köretnek hasábburgonyát vagy főtt, sült burgonyát készíthetünk, de petrezselymes burgonya is illik hozzá.
Főtt, sült burgonya: a burgonyát héjában megfőzzük Amikor a hústű simán átmegy rajta, megfőtt. Kihűtjük, megpucoljuk, karikára vágjuk, és a hús olajában szép pirosra sütjük.
Petrezselymes burgonya: a burgonyát héjában megfőzzük, kockára vágjuk, kevés olajon vagy vajon, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel, egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítve megsütjük.