Avokádósalsa

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Avokádósalsa
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db keményebb avokádó
2 evőkanál összevágott petrezselyemzöld
4 evőkanál friss, apróra vágott koriander
1 fej finomra vágott lilahagyma
3 nagyobb kemény paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomokat először negyedekre vágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Ugyancsak kimagozzuk, majd finomra vágjuk a piros húsú paprikát. Megfelezzük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk a chilit, majd az egészet összekeverjük (1. kép).

2. Megfelezzük, kimagozzuk, meghámozzuk, kockára vágjuk az avokádót (2. kép). Hozzáadjuk a salsához, sózzuk, borsozzuk. A tálalás előtt 10 perccel alaposan összerázzuk.

Az avokádósalsa elsősorban halas fogásokhoz, illetve mexikói stílusú ételekhez társítható.

Avokádósalsa Avokádósalsa
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Az avokádó sütés-főzés hatására megkeseredik. Felvágva szabad levegőn megfeketedik, ez az élvezeti értékét nem érinti, és citromlé hozzáadásával elkerülhető.
Finomra vágott zöldfűszerek és nyers alapanyagok - ez a salsa alapja, amit különféle húsokhoz és halakhoz kínálhatunk. Gyorsan elkészíthető, és üdítő íze feldobja ételeinket. Variációik száma szinte végtelen...
Avokádósalsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1246 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Avokádósalsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
recept beküldése