Csirkegulyás

Szegedi gulyás

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkegulyás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db csirkecomb
11 dl víz
1 teáskanál köménymag
1 evőkanál édes pirospaprika
½ dl olaj
40 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát finom apróra vágjuk, s forró olajon megfonnyasztjuk a köménymaggal együtt. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, simára keverjük.

2. A csirkecombokat kifilézzük, csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a paprikás hagymához. A csontokat is tegyük bele, de ne felejtsük el kivenni tálalás előtt. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1 dl vizet, és fedő alatt 10 percig pároljuk (közben párszor keverjük meg, pótoljuk a folyadékot, ha kell).

3. Tisztítsuk meg a zöldségeket, kockázzuk fel, és adjuk a leveshez. Tegyük bele a fokhagymát, a babérlevelet, öntsünk 10 dl vizet, és lassú tűzön forraljuk fel. Amikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készen vagyunk.

A leves így is finom, de behabarhatjuk egy kis tejföllel, vagy tehetünk bele csipetkét is.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Csirkegulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2332 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Csirkegulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
facebook