Ludaskása II.

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hosszú szemű rizs
1 adag darabolt libaaprólék
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
1 csapott evőkanál egész fekete bors
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 ágacska 5 cm-es rozmaring
1 csokor apróra vágott bazsalikom
1 nagyobb csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 nagyobb laskára vágott vöröshagyma
1 kisebb darabolt karalábé
20 dkg hasábokra vágott zellergumó
30 dkg karikára vágott fehérrépa
40 dkg karikára vágott sárgarépa
1 evőkanál libazsír
vagy
1 dl olaj

Elkészítés:

1. A húst, a hagymát, a borssal, és a fűszerpaprikával együtt sós hideg vízbe tesszük, és majdnem puhára főzzük. A végén a lé kb. a rizs két és félszerese legyen.

2. A zöldségeket forró zsírban, a cukorral pároljuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a rizst. Kicsit összepirítjuk, majd hozzáadjuk a bort. Néhányszor megkeverjük, és ráöntjük a levest.

3. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, villával összekeverjük és lefedve, sütőben, 110-120 °C-on készre pároljuk.

Gazdagíthatjuk: 20 – 25 dkg zöldborsóval is

Ezt a fogást gazdagíthatjuk a zsírjában megsütött libamájjal, melyet forrón, vagy hidegen is (zsírjával együtt a forró ételre "olvad") az ételre szeletelhetjük tálalásnál.
Ludaskása II.
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 811 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Ludaskása II.
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

szótár