Ludaskása II.
Elkészítési idő:
100 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6-8 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A húst, a hagymát, a borssal, és a fűszerpaprikával együtt sós hideg vízbe tesszük, és majdnem puhára főzzük. A végén a lé kb. a rizs két és félszerese legyen.
2. A zöldségeket forró zsírban, a cukorral pároljuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a rizst. Kicsit összepirítjuk, majd hozzáadjuk a bort. Néhányszor megkeverjük, és ráöntjük a levest.
3. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, villával összekeverjük és lefedve, sütőben, 110-120 °C-on készre pároljuk.
Gazdagíthatjuk: 20 – 25 dkg zöldborsóval is
Ezt a fogást gazdagíthatjuk a zsírjában megsütött libamájjal, melyet forrón, vagy hidegen is (zsírjával együtt a forró ételre "olvad") az ételre szeletelhetjük tálalásnál.