Sült libamáj

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sült libamáj
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db hízott libamáj
1 dl víz
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
4 szem szegfűszeg
vagy
4 szem szegfűbors
igény szerint libaháj

Elkészítés:

1. Egy vastagaljú lábasba tesszük a hájat, a beirdalt vöröshagymát és a fűszereket. Leöntjük vízzel, és lassan kisütjük a hájból a zsírt.

2. A hájat kivesszük és a forró zsírban, kis lángon, óvatosan forgatva, néha meg-megrázva, pirosra (”kérgesre”) sütjük a máj mindkét oldalát.

3. Amikor kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy mélyebb tálba rendezzük a májat és a hagymákat. Ráöntjük a zsírt, s kihűtjük. Melegen vagy hidegen előételként tálalhatjuk.

Adhatjuk ludaskása mellé, vagy rizibizivel, zöldséges párolt rizzsel, s ha mindehhez még birsalmás, párolt vöröskáposztát is adunk az asztalra, felséges éteket kapunk. Ez utóbbi módon tálalva, érdemes a májat hidegen asztalra tenni. Így jön ki igazán az íze.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült libamáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Sült libamáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

lexikon