Ludaskása

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag libaaprólék
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
1 diónyi gyömbér
1 nagyobb csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 kisebb karalábé
30 dkg hasábokra vágott zellergumó
30 dkg karikára vágott fehérrépa
40 dkg karikára vágott sárgarépa
1 evőkanál libazsír
vagy
½ dl olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az ízlés szerint kisebb-nagyobb darabokra vágott húst, a szálasra vágott hagymát, a gyömbért, a borssal, és a fűszerpaprikával együtt sós, hideg vízbe tesszük, és majdnem puhára főzzük.

2. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldségeket. A végén a lé kb. a rizs két és félszerese legyen. A habját nem szükséges leszedni.

3. A rizst, forró olajban, üvegesre futtatjuk, majd ráöntjük az egész levest. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

4. Felforraljuk, villával összekeverjük, majd lefedjük, és a sütőben, 100 – 110 °C-n, készre pároljuk. Amikor kész, villával, lazán összekeverjük.

Ezt a fogást gazdagíthatjuk a zsírjában megsütött libamájjal, melyet forrón, vagy hidegen is (zsírjával együtt a forró ételre "olvad") az ételre szeletelhetjük tálalásnál.
Ludaskása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 896 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Ludaskása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

google+