Rizses hús á la Sauer

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész jérce
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
1 csapott evőkanál egész feketebors
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 ágacska 5 cm-es rozmaring
1 csokor apróra vágott bazsalikom
1 nagyobb csokor apróra vágott petrezselyemzöld
30 dkg laskára vágott gomba
30 dkg zöldborsó
20 dkg hasábokra vágott zellergumó
30 dkg karikára vágott fehérrépa
30 dkg karikára vágott sárgarépa
1 evőkanál libazsír
vagy
1 dl olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kisebb-nagyobb darabra vágott és a lábat, fejet, nyakat és belsőséget is tartalmazó jércét, a szálasra vágott hagymát, a borssal, és a fűszerpaprikával együtt sós, hideg vízbe tesszük, és majdnem puhára főzzük. A végén a lé kb. a rizs két és félszerese legyen.

2. A zöldségeket forró zsírban, a cukorral pároljuk, majd zsírjára sütjük.

3. Hozzáadjuk a rizst. Kicsit összepirítjuk, majd hozzáadjuk a bort. Néhányszor megkeverjük, és ráöntjük a levest.

4. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, villával összekeverjük és lefedve, sütőben, 110-120 °C-on készre pároljuk.

A jérce máját csak a pároláskor adjuk hozzá. Ízlés szerint, tálaláskor adhatunk mellé reszelt parmezán sajtot is.

Rizses hús á la Sauer
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Rizses hús á la Sauer
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

recept beküldése