Alföldi csirkés rizses hús

Fehér rizses hús

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csirke
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
1 csapott evőkanál egész bors
1 nagyobb csokor apróra vágott petrezselyemzöld
30 dkg hasábokra vágott zellergumó
30 dkg karikára vágott fehérrépa
40 dkg karikára vágott sárgarépa
1 evőkanál libazsír
vagy
½ dl olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A petrezselyemzöld, a rizs és az olaj kivételével, egyszerre hideg vízbe téve, félpuhára főzzük az összes hozzávalót (köztük lábat, fejet, nyakat és a belsőségeket is tartalmazó csirkét is, kisebb-nagyobb darabokra vágva). A habját nem szükséges leszedni. A sózásnál ügyeljünk rá, hogy több kell belőle, mint egy sima leveshez, mert a később belekerülő rizzsel is számolni kell.

2. A rizst, forró olajban, üvegesre futtatjuk, majd ráöntjük az egész levest. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Felforraljuk, villával összekeverjük, majd lefedjük, és a sütőben, 100–110 °C-n, készre pároljuk.

3. Amikor kész, villával, lazán összekeverjük.

Gazdagíthatjuk 20 – 25 dkg zöldborsóval is. Készíthetjük sertéshúsból is, de ekkor tanácsos a zöldségeket a hagyma kivételével, később hozzáadni a leveshez.

A fenti mennyiségben hozzáadott fűszerpaprika nem teszi pirossá az ételt.
Alföldi csirkés rizses hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3051 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Alföldi csirkés rizses hús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

cikkek