Vegyes gombás csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes gombás csirkemell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg szeletelt barna csiperkegomba
12 dkg félbevágott shiitake gomba
12 kisebb csiperkegomba
2 db lebőrözött csirkemellfilé
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál thai szójaszósz
2 evőkanál zöld currypaszta
1 darabka 2-3 cm-es, reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej szeletelt lilahagyma
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

1. Wokban felhevítjük az olajat, és átsütjük benne a csirkemellet úgy, hogy minden oldala szép barnás legyen. Szűrőkanállal kivesszük, és kézzel egyforma apróra tépjük, daraboljuk, majd félretesszük.

2. A fölösleges olajat kiöntjük az edényből, és a lila hagymát, a fokhagymát meg a gyömbért nagy lángon, 1-2 perc alatt kevergetve megpirítjuk. Beletesszük a gombákat, és keverve-rázva sütjük, míg barnulni kezdenek.

3. Hozzáadjuk a currykrémet, a szójaszószt, a csirkehúsdarabkákat, majd 1-2 percig pirítjuk. A petrezselymet belekeverjük, és főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Vegyes gombás csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2001 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Vegyes gombás csirkemell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
könyvek