Szezámos csirkesaláta



Elkészítés:
1. Az öntetet úgy készítjük, hogy habverővel jól összedolgozzuk a szójaszószt, a szezámkrémet, a hoisinszószt, a cukrot, a chiliszószt és a rizsbort, belekeverjük a forró vizet és addig folytatjuk, amíg a cukor feloldódik. Hagyjuk lehűlni, majd lefedve hűtőbe tesszük.
2. Közben a tésztát 5 perc alatt, vagy a csomagoláson feltüntetettek szerint, forró vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne főjön tovább, majd újra lecsepegtetjük, és félretesszük.
3. Kis, éles késsel hosszában vékony csíkokra vágjuk a cukorborsót és a szárzellert. A csirkehúst kézzel tépkedjük kisebb darabokra. Ha nem rögtön kívánjuk tálalni, letakarva, hűtőben tartjuk a húst és a zöldségeket.
4. Felszolgálás előtt a tésztát és a csirkehúst a cukorborsóval és zellerrel nagy tálban jól összekeverjük, és a szezámöntettel meglocsoljuk.