Szezámos csirkesaláta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámos csirkesaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db főtt, lebőrözött csirkecomb
4 db főtt, lebőrözött csirkemell
10 dkg cukorborsó
20 dkg száraz szélesmetélt
Az öntethez:
3 evőkanál szezámkrém
½ evőkanál forrásban lévő víz
1 teáskanál rizsbor
½ evőkanál édes chiliszósz
½ evőkanál kristálycukor
½ evőkanál hoisin-szósz
3 evőkanál sötét szójaszósz

Elkészítés:

1. Az öntetet úgy készítjük, hogy habverővel jól összedolgozzuk a szójaszószt, a szezámkrémet, a hoisinszószt, a cukrot, a chiliszószt és a rizsbort, belekeverjük a forró vizet és addig folytatjuk, amíg a cukor feloldódik. Hagyjuk lehűlni, majd lefedve hűtőbe tesszük.

2. Közben a tésztát 5 perc alatt, vagy a csomagoláson feltüntetettek szerint, forró vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne főjön tovább, majd újra lecsepegtetjük, és félretesszük.

3. Kis, éles késsel hosszában vékony csíkokra vágjuk a cukorborsót és a szárzellert. A csirkehúst kézzel tépkedjük kisebb darabokra. Ha nem rögtön kívánjuk tálalni, letakarva, hűtőben tartjuk a húst és a zöldségeket.

4. Felszolgálás előtt a tésztát és a csirkehúst a cukorborsóval és zellerrel nagy tálban jól összekeverjük, és a szezámöntettel meglocsoljuk.

Ha igazán autentikus ételt szeretnénk, akkor kínai hozzávalókat (tésztát, szójaszószt, szezámkrémet és rizsbort) használjunk hozzá.
Szezámos csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Szezámos csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
recepttár