Gyömbéres csirkemell zöldségsalátával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres csirkemell zöldségsalátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 darabka 2-3 cm-es, friss gyömbér
4 db lebőrözött csirkemellfilé
2 evőkanál étolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál felaprítva újhagyma
A salátához:
4 evőkanál thai bazsalikom
1 kisebb hámozott, kimagozott kígyóuborka
1 db kimagozott, szeletelt piros húsú paprika
12 dkg hosszában félbevágott cukorborsó
12 dkg félbevágott bébikukorica
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál világosbarna cukor
vagy
1 evőkanál nádcukor
néhány levél thai bazsalikom

Elkészítés:

1. Nagy, kb. 2,5 cm-es kockákra vágjuk a csirkehúst. Az újhagymát, a finomra vágott gyömbért, a fokhagymát és az olajat összekeverjük egy lapos edényben, majd beleforgatjuk a csirkehúst. Lefedve legalább 180 percig pácoljuk a hűtőben. Ekkor a húst kivesszük a pácléből, és félretesszük.

2. A saláta készítéséhez wokban vagy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat,

és a vöröshagymát 1-2 perc alatt megpároljuk, majd beledobjuk a többi zöldséget is, az uborka kivételével. 2-3 percig főzzük, amíg puhulni kezd. Hozzáadjuk az uborkát, a szójaszósz felét, a cukrot, a bazsalikomot, és óvatosan elkeverjük.

3. Közben beáztatjuk a tésztát 2-3 percre (a csomagoláson feltüntetettek szerint), vagy amíg megpuhul, és jól lecsepegtetjük. Meglocsoljuk a maradék szójaszósszal, tányérokra osztjuk, és ráhalmozzuk a főtt zöldséget.

4. A wokba még egy kis olajat öntünk, ha kell, és a csirkehúst addig sütjük benne, amíg minden oldalról szép barnásra pirul. A húskockákat a salátára rendezzük, és forrón vagy melegen tálaljuk.

Gyömbéres csirkemell zöldségsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1574 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Gyömbéres csirkemell zöldségsalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
cikkek