Sajtos pontyszeletek

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos pontyszeletek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt sajt
8 szelet ponty
80 dkg burgonya
2 dl tejszín
10 dkg vaj
1 csomó póréhagyma
vagy
1 csomó metélőhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halszeleteket megmossuk, leszárítjuk és megsózzuk.

2. A vaj felén megpirítjuk a halak mindkét oldalát, hozzáadjuk a fehérbort, és fedő alatt kissé megpároljuk.

3. Közben lereszeljük a sajtot, apróra összevágjuk a snidlinget vagy a póréhagymát, és elkeverjük a tejszínnel.

4. Ezzel a sajtkrémmel bekenjük a halszeleteket, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

5. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, felkockázzuk, és a maradék vajon serpenyőben kissé megpirítjuk. Melegen tálaljuk.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és hihetetlenül finom.
Száraz rozé illik hozzá.
Sajtos pontyszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Sajtos pontyszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
vegetáriánus ételek