Csirkés-sajtos rukkolasaláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkés-sajtos rukkolasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg sült csirke
15 dkg rukkola
13 dkg kockára vágott márványsajt
vagy
13 dkg kockára vágott stilton sajt
1 maréknyi piros, félbevágott szőlő
3 dkg dióbél
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 szál apróra vágott újhagyma
½ db szeletelt kígyóuborka
2 db apróra vágott szárzeller
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Az öntethez:
1 evőkanál apróra vágott zöldfűszer
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál sherryecet
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. A rukkolát megmossuk, konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, és nagy salátástálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a szárzellert, az uborkát, az újhagymát és a diót, majd jól elkeverjük. Áttesszük egy nagy tálalóedénybe, elrendezzük rajta a szeletelt csirkehúst, és meghintjük a sajtkockákkal. Hozzáadjuk a szőlőt. Jól megsózzuk, borsozzuk.

3. Tegyük az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe, és jól rázzuk össze, de tálban is alaposan elkeverhetjük. A salátára locsoljuk az öntetet, és tálaljuk.

Csirkés-sajtos rukkolasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2675 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Csirkés-sajtos rukkolasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja