Teriyaki-máz

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl szaké
1 dl mirin
1 és ¼ dl sötét szójaszósz
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Keverjük össze a szójaszószt, a mirint és a szakét egy kis lábasban, és közepes lángon forraljuk fel.

2. Vegyük a tüzet takarékra, adjuk hozzá a cukrot, a fokhagymát és a gyömbért és lassan főzzük, amíg fényessé válik, kissé besűrűsödik, kb. 5-10 percig.

3. Szűrjük át finom lyukú szűrőn és hagyjuk kihűlni.

Grillen sütött húsok sütés közbeni kenegetéséhez használjuk.

Teriyaki-máz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 785 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Kép nélkül
Teriyaki-máz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
szótár