Meleg csirkemáj salátalevelekkel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meleg csirkemáj salátalevelekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított, félbevágott csirkemáj
25 dkg salátalevél
3 evőkanál málnaecet
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg finomra vágva mogyoróhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
igény szerint bagett
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vegyes salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedjük, és a petrezselyemmel, a metélőhagymával összeforgatjuk, és tányérokba osztjuk.

2. Serpenyőben közepes-nagy lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat. A mogyoróhagymát és a fokhagymát 2 perc alatt üvegesre pároljuk.

3. A serpenyőbe még 1 evőkanálnyi olajat öntünk, és azt is felforrósítjuk. Beledobjuk a csirkemájat, és 5 percig pirítjuk, hogy a közepe éppen csak rózsaszín maradjon. Ha kell, egy kis hozzáöntött olajjal tovább piríthatjuk.

4. Nagyra állítjuk a lángot, rálocsoljuk az ecetet, gyorsan kevergetve. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a salátára kanalazzuk a szaftjával együtt. Azonnal tálaljuk, bagettet kínálhatunk hozzá.

Meleg csirkemáj salátalevelekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1255 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Meleg csirkemáj salátalevelekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
ételfotó