Meleg csirkemáj salátalevelekkel



Elkészítés:
1. A vegyes salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedjük, és a petrezselyemmel, a metélőhagymával összeforgatjuk, és tányérokba osztjuk.
2. Serpenyőben közepes-nagy lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat. A mogyoróhagymát és a fokhagymát 2 perc alatt üvegesre pároljuk.
3. A serpenyőbe még 1 evőkanálnyi olajat öntünk, és azt is felforrósítjuk. Beledobjuk a csirkemájat, és 5 percig pirítjuk, hogy a közepe éppen csak rózsaszín maradjon. Ha kell, egy kis hozzáöntött olajjal tovább piríthatjuk.
4. Nagyra állítjuk a lángot, rálocsoljuk az ecetet, gyorsan kevergetve. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a salátára kanalazzuk a szaftjával együtt. Azonnal tálaljuk, bagettet kínálhatunk hozzá.