Citromos csirkemell fokhagymával

| , , Citromos csirkeragu receptek , Fokhagymás csirkeragu receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos csirkemell fokhagymával
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ⅔ db citrom leve és héja
11 gerezd finomra aprított fokhagyma
7 és ⅓ nagyobb csirkemellfilé
7 és ⅓ evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 ¾ fej finomra vágva vöröshagyma
9 és ¼ evőkanál olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

1. Éles késsel keresztben nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet. Nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a vöröshagymát, és 5 percig pirítjuk, amíg megpuhul, de még nem barnul. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig sütjük.

2. A hússzeleteket a serpenyőbe tesszük, és óvatosan, időnként megkeverve, 5 percig sütjük, amíg a hús a hozzávalókkal együtt puhulni és barnulni kezd

3. Hozzáadjuk az egyik citrom reszelt héjat és a citromokból facsart citromlét, és gyöngyözve főzzük. Közben fakanállal felkapargatjuk a serpenyő aljára ragadt darabkákat. A tűzről levéve hozzákeverjük a petrezselymet, és sóval, borssal fűszerezzük.

4. Tűzforrón szedjük előmelegített tálaló edénybe. Meghintjük a másik citrom vékonyra gyalult héjával, és petrezselyemmel díszítjük. Kínáljunk mellé citromgerezdeket a levével való ízesítéshez, és ropogós kenyérdarabokat a mártogatáshoz.

Citromos csirkemell fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1863 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Citromos csirkemell fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
most van szezonja