Hófehérke-krém

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hófehérke-krém
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ kávéskanál vaníliaaroma
4 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű teflonedényben kézi habverővel simára keverjük a tojássárgákat

a cukorral.

2. Belekeverjük a tejszínt, és fakanállal állandóan kevergetve kis lángon kb. 25 perc alatt besűrítjük, hogy a krém tapadjon a kanálra. (Forralni nem szabad, mert csomós lesz!)

3. Levesszük az edényt a tűzről, s a krémbe keverjük a vaníliaaromát. Hogy hűlés közben ne bőrösödjön, célszerű zsírpapírt nyomni a még forró krém felszínére.

4. Tálalás előtt hűtőszekrényben lehűtjük.

Tálalásnál dúsíthatjuk friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal, ostyával.
Hófehérke-krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Hófehérke-krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
facebook