Csirkemájpástétom

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemájpástétom
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított csirkemáj
18 dkg sótlan vaj
8 szelet pirított zsemle
1 teáskanál őrölt szegfűbors
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 evőkanál tejszín
2 nagyobb gerezd finomra aprított fokhagyma
2 db finomra vágva mogyoróhagyma
½ evőkanál napraforgóolaj
2 és fél evőkanál brandy
vagy
2 és fél evőkanál madeira bor
néhány salátalevél
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon megolvasztunk 2,5 dkg vajat. Hozzáadjuk a csirkemájat, és 5 percig kevergetjük, amíg a külseje megbarnul, de belül még rózsaszínű kissé. A serpenyőt ne zsúfoljuk túl, inkább adagonként pirítsuk meg.

2. A májat a levével együtt turmixgépbe tesszük. A serpenyőben újabb 2,5 dkg vajat olvasztunk össze az olajjal. Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, és sűrűn kevergetve 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, amíg a hagyma megpuhul, de még nem barnul.

3. Hozzáöntjük a bort vagy a brandyt, és felkapargatjuk a serpenyő aljára ragadt darabkákat. Belekeverjük a tejszínt, a kakukkfűt, a szegfűborsot, és sózzuk, borsozzuk. A keveréket a maradék, felaprított vajjal a turmixgépbe öntjük a májra.

4. Simára turmixoljuk. Megkóstoljuk és utánaízesítünk, ha szükséges. Hagyjuk kissé lehűlni, majd tálalóedénybe szedjük, és félretesszük, amíg teljesen kihűl.

Rögtön fogyasztható, vagy lefedve a hűtőszekrényben 3 napig eltartható. Tálalás előtt 30 perccel vegyük ki szobahőmérsékletre. Pirítóssal, salátával kínáljuk.

Csirkemájpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1742 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Csirkemájpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
szólj hozzá, értékelj