Crostini csirkehússal és kecskesajttal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Crostini csirkehússal és kecskesajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet kecskesajt
10 dkg sült csirke
12 szelet bagett
12 szem finomra aprított fekete olajbogyó
4 db karikára vágott paradicsom
2 evőkanál finomra vágott, friss oregánó
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
néhány salátalevél
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon kissé megpirítjuk. Közben az olajat, a fokhagymát és az oregánót kis tálba tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, és jól elkeverjük. A pirítósok egyik oldalát megkenjük az olajos keverékkel.

2. Olajos oldalukkal felfelé sütőlemezre rendezzük a kenyérszeleteket. Mindegyikre teszünk egy-egy hideg és vékony hússzeletet, arra egy-egy paradicsomot.

3. Szétosztjuk a kecskesajtot is, a tetejére halmozzuk az olajbogyót, végül meglocsoljuk

a maradék fűszeres olajjal. 180 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, amíg a sajt olvadni kezd és aranybarna lesz.

4. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk, friss salátát kínálunk mellé.

Crostini csirkehússal és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1261 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Crostini csirkehússal és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
bevásárlólista