Magyaros pizza

Adag: 2 egész
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A feltéthez:
2 maréknyi apróra vágott sonka
2 maréknyi vékonyra szeletelt kolbász
4 evőkanál tejföl
2 db hegyes, karikára vágott erős paprika
2 db vékonyra szeletelt pritamin paprika
2 db vékonyra szeletelt paradicsom
30 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
ízlés szerint
ízlés szerint apróra vágott oregánó
A szószhoz:
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál apróra vágott bazsalikom
1 teáskanál apróra vágott oregánó
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
50 dkg passzírozott paradicsom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tésztához:
1 teáskanál
60 dkg kenyérliszt
3 dl víz
2 teáskanál élesztőpor
A tetejére:
ízlés szerint apróra vágott, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A tésztához az élesztőt elkeverem a langyos vízzel, és pár percig állni hagyom.

2. Egy dagasztótálba kimérem a lisztet és a sót, hozzáöntöm az olajat, az élesztős vizet, és addig gyúrom, amíg a tészta sima nem lesz, és elválik a tál oldalától. Meleg helyre teszem, és a duplájára kelesztem.

3. A paradicsommártáshoz egy serpenyőben olívaolajat melegítek, rádobom a durvára vágott fokhagymát, majd hozzáöntöm a passzírozott paradicsomot. Sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és egy kis cukorral ízesítem, lassú tűzön addig főzöm, míg a felére nem sűrűsödik a szósz.

4. A pizzatésztát két részre osztom, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtom az egyik darabot, próbálom minél vékonyabbra nyújtani (kb. 3-5 mm vastagságúra).

5. Sütőpapírral kibélelt, kör alakú tepsibe teszem, megkenem a paradicsomos alappal, majd jöhet a feltét: a kolbász, a sonka, a zöldségek, a reszelt mozzarella és a tejföl, végül egy kis oregánóval és sóval ízesítem.

6. 220 fokra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőbe teszem, 8-10 perc alatt aranyszínűre sütöm, tálaláskor friss petrezselyemzölddel díszítem.

Elég régóta keresem a tökéletes pizza tészta receptet, éppen ezért rengeteg változatot kipróbáltam már. Egy ideig Jamie Oliver egyik szupergyors, kelesztés nélküli pizzáját sütöttem, ami tényleg nagyon gyorsan elkészült, de kicsit száraz, és túlságosan ropogós volt, ezért tovább keresgéltem. Pár hónapja végre ráakadtam Gordon Ramsay, „Csak könnyedén” című szakácskönyvében egy igazi pizza receptre, ami azért tetszett meg, mert a tésztához kenyérlisztet használ. A végeredményben nem csalódtam, a tészta apró lyukacsos és kellően puha maradt, azt hiszem egy darabig ezt a változatot fogom sütni. A paradicsomszósz is Ramsay-től származik, egyszerű, gyorsan elkészíthető alap, bármilyen feltéthez illik. A pizzát általában magyarosra ízesítem, most is egy ilyen változat készült, finom házikolbásszal és sonkával megpakolva, egy kis tejföllel a tetején.
Magyaros pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Magyaros pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
ételfotó