Cseresznyés-joghurtos töltött pite

Tresnja strudle

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés-joghurtos töltött pite
Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb tojás
1 csipet
2 teáskanál sütőpor
30 dkg finomliszt
igény szerint porcukor
A töltelékhez:
20 dkg magozott cseresznye
½ teáskanál vaníliaaroma
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál barna rum
1 evőkanál konyak
2 db kockára vágott alma
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük zsírpapírral.

2. A lisztet a sütőporral meg a sóval tálba szitáljuk. A tojást a cukor felével habosra keverjük, majd a gép sebességét lejjebb véve beledolgozzuk a joghurt felét és az összes szárazanyagot is.

3. A tészta felét az előkészített formába töltjük, és 10-15 percig sütjük.

4. Közben a cseresznyét egy kis lábosban összeforgatjuk az almával, a konyakkal, a rummal, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával, majd közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük.

5. A cseresznyés kompótot az elősütött tortára öntjük, rákanalazzuk a maradék tésztát, és további 10-15 perc alatt (tűpróbáig), rózsaszínűre sütjük. Porcukorral megszórva, melegen kínáljuk, a maradék joghurtot külön tálkában adjuk mellé.

Cseresznyés-joghurtos töltött pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 915 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Cseresznyés-joghurtos töltött pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
hírlevél