Milánói makaróni gazdagon



Elkészítés:
1. Forró vaj és olaj keverékébe dobjuk a gombát és a fokhagymát. Megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és a gomba kiengedett levében pároljuk, majd zsírjára sütjük.
2. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a húst. Sózzuk, s néhány perc alatt összepároljuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a húslevest.
3. Kis tűzön, gyakran kevergetve sűrű mártássá főzzük. A főzés vége előtt 1-2 perccel, hozzáadjuk a fűszereket.
4. A „lobogó” sós, olajos vízben, nem túl puhára, roppanósra (al dente) főzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Leöblíteni, pláne hideg vízzel, vétek.
5. Családiasan tálalva, összekeverjük a tésztát és a ragut, vagy a tányérban tesszük ezt. A sajttal mindenki igénye szerint szórja meg.
Extra szűz, vagy szűz olívaolajat sütésre használni nem tanácsos.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.