Milánói makaróni gazdagon

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Milánói makaróni gazdagon
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott, durvára vágott paradicsom
30 dkg durvára vágott főtt füstölt sonka
vagy
30 dkg durvára vágott főtt füstölt tarja
40 dkg egész szegfűgomba
vagy
40 dkg laskára vágott rókagomba
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd durvára vágott fokhagyma
1 csapott evőkanál kristálycukor
½ dl olívaolaj
másfél dl húsleves
5 dkg vaj
1 nagyobb zöldjével, karikára vágott póréhagyma
ízlés szerint
A szóráshoz:
5 dkg reszelt parmezán sajt
A tésztához:
50 dkg spagetti
vagy
50 dkg penne
vagy
50 dkg makaróni
½ dl olaj
1 púpozott evőkanál
50 dl víz

Elkészítés:

1. Forró vaj és olaj keverékébe dobjuk a gombát és a fokhagymát. Megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és a gomba kiengedett levében pároljuk, majd zsírjára sütjük.

2. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a húst. Sózzuk, s néhány perc alatt összepároljuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a húslevest.

3. Kis tűzön, gyakran kevergetve sűrű mártássá főzzük. A főzés vége előtt 1-2 perccel, hozzáadjuk a fűszereket.

4. A „lobogó” sós, olajos vízben, nem túl puhára, roppanósra (al dente) főzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Leöblíteni, pláne hideg vízzel, vétek.

5. Családiasan tálalva, összekeverjük a tésztát és a ragut, vagy a tányérban tesszük ezt. A sajttal mindenki igénye szerint szórja meg.

Extra szűz, vagy szűz olívaolajat sütésre használni nem tanácsos.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Milánói makaróni gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5118 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Milánói makaróni gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

recepttár