Milánói makaróni



Elkészítés:
1. Forró vaj és olaj keverékébe dobjuk a laskára vágott gombát. Megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és a gomba kiengedett levében pároljuk, majd zsírjára sütjük.
2. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a húst. Sózzuk, s néhány perc alatt összepároljuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Kis tűzön, gyakran kevergetve sűrű mártássá főzzük. A főzés vége előtt 1-2 perccel, hozzáadjuk a fűszereket.
3. A „lobogó” sós, olajos vízben, nem túl puhára, roppanósra (al dente) főzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Leöblíteni, pláne hideg vízzel, vétek.
4. Családiasan tálalva, összekeverjük a tésztát és a ragut (olaszul: sugo-t) vagy a tányérban keverjük össze őket. A sajttal mindenki igénye szerint szórja meg.
Extra szűz-, vagy szűz olívaolajat sütésre használni nem tanácsos.
2013.12.27