Milánói makaróni

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Milánói makaróni
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg durvára vágott főtt füstölt sonka
vagy
20 dkg durvára vágott főtt füstölt tarja
1 csapott evőkanál morzsolt kakukkfű
1 csapott evőkanál morzsolt bazsalikom
1 csapott evőkanál kristálycukor
½ dl olívaolaj
5 dkg vaj
1 fej karikára vágott vöröshagyma
vagy
1 szál karikára vágott póréhagyma
ízlés szerint
A szóráshoz:
5 dkg reszelt parmezán sajt
A tésztához:
50 dkg spagetti
vagy
50 dkg penne
vagy
50 dkg makaróni
½ dl olaj
1 púpozott evőkanál

Elkészítés:

1. Forró vaj és olaj keverékébe dobjuk a laskára vágott gombát. Megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és a gomba kiengedett levében pároljuk, majd zsírjára sütjük.

2. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a húst. Sózzuk, s néhány perc alatt összepároljuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Kis tűzön, gyakran kevergetve sűrű mártássá főzzük. A főzés vége előtt 1-2 perccel, hozzáadjuk a fűszereket.

3. A „lobogó” sós, olajos vízben, nem túl puhára, roppanósra (al dente) főzzük a tésztát, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Leöblíteni, pláne hideg vízzel, vétek.

4. Családiasan tálalva, összekeverjük a tésztát és a ragut (olaszul: sugo-t) vagy a tányérban keverjük össze őket. A sajttal mindenki igénye szerint szórja meg.

Extra szűz-, vagy szűz olívaolajat sütésre használni nem tanácsos.

A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
Milánói makaróni
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3298 alkalommal tekintették meg
jungpeti
2013.12.27 jungpeti
Finom, kipróbáltam.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Milánói makaróni
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

google+