Csirkehúsleves cérnametélttel



Elkészítés:
1. Lábosba tesszük a vizet és a húst, gyorsan felforraljuk, majd a legkisebb lángon főzzük,
a habot időnként leszedjük róla. Amikor már nem képződik több hab, beletesszük a héjában felvágott vöröshagymát, a fokhagymát, a szegfűszeget, a csillagánizst, 1 csipet sót, és kb. 20 percig főzzük, amíg a hús puhára fő. A répát nagy lyukú reszelőn hosszúra csíkozzuk.
2. Leszűrjük a levest, de a hús mellett a fűszereket is megtartjuk. (A kapott kb. 1,25 liter levest egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, így a tetejére kivált, dermedt zsiradékot könnyen eltávolíthatjuk.) A lábost kiöblítjük, a levest visszaöntjük, és felforraljuk a répával, a szárzellerrel, a bébikukoricával és az újhagymával. Amikor a bébikukorica már majdnem puha, beledobjuk 2 percre a tésztát.
3. Felaprítjuk a csirkehúst, és a lábosba téve 1 percig hagyjuk újra átmelegedni, és a száraz (lehetőleg rizslisztből készült) cérnametéltet megpuhulni. Sóval, borssal ízesítjük.