Csirkehúsleves cérnametélttel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkehúsleves cérnametélttel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg száraz cérnametélt
2 szál finomra vágva újhagyma
10 dkg hosszában félbevágott, apróra vágott bébikukorica
1 db apróra vágott szárzeller
4 szem szegfűszeg
4 szem durvára tört bors
1 db 1 cm-es, apróra vágott gyömbér
1 nagyobb gerezd fokhagyma
20 dl víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Lábosba tesszük a vizet és a húst, gyorsan felforraljuk, majd a legkisebb lángon főzzük,

a habot időnként leszedjük róla. Amikor már nem képződik több hab, beletesszük a héjában felvágott vöröshagymát, a fokhagymát, a szegfűszeget, a csillagánizst, 1 csipet sót, és kb. 20 percig főzzük, amíg a hús puhára fő. A répát nagy lyukú reszelőn hosszúra csíkozzuk.

2. Leszűrjük a levest, de a hús mellett a fűszereket is megtartjuk. (A kapott kb. 1,25 liter levest egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, így a tetejére kivált, dermedt zsiradékot könnyen eltávolíthatjuk.) A lábost kiöblítjük, a levest visszaöntjük, és felforraljuk a répával, a szárzellerrel, a bébikukoricával és az újhagymával. Amikor a bébikukorica már majdnem puha, beledobjuk 2 percre a tésztát.

3. Felaprítjuk a csirkehúst, és a lábosba téve 1 percig hagyjuk újra átmelegedni, és a száraz (lehetőleg rizslisztből készült) cérnametéltet megpuhulni. Sóval, borssal ízesítjük.

Csirkehúsleves cérnametélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Csirkehúsleves cérnametélttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
van itthon