Bársonyos rizstorta cseresznyével

Torta od rize i tresanja

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bársonyos rizstorta cseresznyével
Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg apróra darabolt étcsokoládé
12 és fél dkg puha vaj
4 nagyobb szétválasztott tojás
5 dl tej
A díszítéshez:
néhány szem koktélcseresznye
A szóráshoz:
7 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A tejet a rizzsel közepes lángon felforraljuk, és a lángot lejjebb véve a rizst körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

2. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, kibéleljük zsírpapírral, és a zsírpapírt is megkenjük vajjal.

3. A tejberizst robotgépben simára dolgozzuk, tálba öntjük, majd elektromos habverővel beledolgozzuk a tojássárgáját, a cukrot és a vajat.

4. Fakanállal belekeverjük a koktélcseresznyét és a csokoládét.

5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába.

6. A tésztát az előkészített tortaformába töltjük, és 35-45 percig (tűpróbáig) sütjük. 15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a zsírpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

7. Porcukorral megszórva, koktélcseresznyével (és esetleg kandírozott angelikával, azaz angyalgyökérrel) feldíszítve tálaljuk.

Bársonyos rizstorta cseresznyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
Bársonyos rizstorta cseresznyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2006)

Könyvünk eredeti mediterrán ételek leírását kínálja, melyek segítségével ön is családja asztalára varázsolhatja a világ egyik legkedveltebb - és egyben az egyik legegészségesebb - konyhájának ínycsiklandó ízeit és... bővebben...
pinterest