Bársonyos rizstorta cseresznyével
Torta od rize i tresanja



Elkészítés:
1. A tejet a rizzsel közepes lángon felforraljuk, és a lángot lejjebb véve a rizst körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
2. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, kibéleljük zsírpapírral, és a zsírpapírt is megkenjük vajjal.
3. A tejberizst robotgépben simára dolgozzuk, tálba öntjük, majd elektromos habverővel beledolgozzuk a tojássárgáját, a cukrot és a vajat.
4. Fakanállal belekeverjük a koktélcseresznyét és a csokoládét.
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába.
6. A tésztát az előkészített tortaformába töltjük, és 35-45 percig (tűpróbáig) sütjük. 15 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a zsírpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
7. Porcukorral megszórva, koktélcseresznyével (és esetleg kandírozott angelikával, azaz angyalgyökérrel) feldíszítve tálaljuk.