Hagymaleves

| Zelleres hagymaleves receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db zeller
2 dl tejszín
8 dl húsleves
2 dl fehérbor
5 dkg vaj
2 szelet zsúrkenyér
vagy
2 db zsemle
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vöröshagymákat vékony csíkokra, a póréhagymát vékony karikákra vágjuk (ha nem kapunk póréhagymát, vegyünk eggyel több vöröshagymát).

2. A zellert almareszelőn lereszeljük, és a hagymával együtt olvasztott vajon megpároljuk.

3. Sózzuk, borsozzuk, száraz fehérborral felengedjük.

4. Végül hozzáöntjük a húslevest, és készen van a levesünk. A tejszínt közvetlenül tálalás előtt tegyük a levesbe, ezután már nem forraljuk!

Kétféleképpen tálalhatjuk:

Ha van felülpirítónk, akkor a csészébe kimert levesre ráteszünk egy pirított zsemleszeletet, rászórjuk a reszelt sajtot, és rápirítjuk. Ha nincs felülpirítónk, akkor mártsuk a felszeletelt zsemle egyik oldalát tojás, reszelt sajt és csipet szerecsendió keverékébe, és forró olajban süssük meg. Ezt adjuk a leves mellé.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2016 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
bevásárlólista