Csörögefánk

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csörögefánk
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg vaj
2 db tojás
1 csipet
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál rum
25 dkg liszt
igény szerint baracklekvár
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az összetevőket annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

2. Gyúródeszkán körülbelül fél centi vastagra kinyújtjuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, és a lapok közepét derelyemetszővel párhuzamosan bevagdaljuk (de nem vágjuk el!).

3. Összebogozzuk, és bő forró olajban aranysárgára sütjük. Meghintjük porcukorral, és baracklekvárral kínáljuk.

Csörögefánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Csörögefánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
vegetáriánus ételek