Sajtkoktél

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtkoktél
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg edami sajt
10 dkg kígyóuborka
1 db alma
½ fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sajtokat és az uborkát kis kockákra (0,5 × 0,5 cm) vágjuk.

2. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, és szintén kockára vágjuk. Gyorsan beletesszük egy kis citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg.

3. A hagymát finom apróra vágjuk (lehet lila hagyma is). A hagymát, a sajtokat, az uborkát, a leszűrt almát egy tálban óvatosan összekeverjük a tartármártással. (Ha nincs tartármártásunk, gyorsan készíthetünk, ha 1 dl bolti majonézt jól kikeverünk 1 dl tejföllel, egy kávéskanál mustárral, egy evőkanál citromlével, két evőkanál fehérborral és csipetnyi őrölt fehér borssal). Talpas pohárban vagy csészében, paradicsommal vagy citromszelettel díszítve kínáljuk a sajtkoktélt.

Nagyon jól harmonizál vele a chardonnay bor.

Tartármártás

Tartármártás
25 dkg otthon készített majonéz vagy
25 dkg konzerv majonéz
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2.5 dkg finomra vágott kapribogyó
5 dkg lecsepegtetett, apróra vágott csemegeuborka

1. Kis tálban a lecsepegtetett kapribogyót és a csemege uborkát összekeverjük a jó minőségű kész majonézzel vagy a házi készítésű majonézzel és a petrezselyemmel.

2. A mártást azonnal tálalhatjuk, vagy a tálalás előtt frissen tartó fóliával lefedve 30 percig hűtőben tarthatjuk. Grillen, olajban sült halételekhez kínálhatjuk.

Sajtkoktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2805 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Sajtkoktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
vegetáriánus ételek