Avokádós-chilis csirkehúsleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Avokádós-chilis csirkehúsleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg főtt, csíkokra vágott csirkemell
1 db avokádó
1 db szárított, vékonyra szeletelt chilipaprika
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
3 db karikára vágott újhagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
ízlés szerint citromlé
vagy
ízlés szerint zöldcitromlé
A tálaláshoz:
1 maréknyi tortillachips

Elkészítés:

1. A levest nagy, vastag aljú lábosba öntjük, majd felforraljuk a fokhagymával és a chilivel.

2. Körbevágjuk az avokádót a mag körül. Csavaró mozdulattal kettéválasztjuk, és a magot késsel kivesszük. A húsát óvatosan meghámozzuk, majd felkockázzuk. Rögtőn citromlébe mártjuk, nehogy elszíneződjön.

3. Négy tálkába osztjuk vagy egy levesestálba tesszük az újhagymát, a csirkehúst, az avokádót és az aprított korianderzöldet.

4. Rámerjük a forró levest, zöldcitromgerezdekkel és ízlés szerint tortillachipsszel tálaljuk.

Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Avokádós-chilis csirkehúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1087 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
Avokádós-chilis csirkehúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel a fogyni vágyók vagy a koleszterinszintjükre ügyelők számára. És nemcsak a tápértéke fontos - a csirkét rendkívül... bővebben...
vegetáriánus ételek