Avokádós-chilis csirkehúsleves



Elkészítés:
1. A levest nagy, vastag aljú lábosba öntjük, majd felforraljuk a fokhagymával és a chilivel.
2. Körbevágjuk az avokádót a mag körül. Csavaró mozdulattal kettéválasztjuk, és a magot késsel kivesszük. A húsát óvatosan meghámozzuk, majd felkockázzuk. Rögtőn citromlébe mártjuk, nehogy elszíneződjön.
3. Négy tálkába osztjuk vagy egy levesestálba tesszük az újhagymát, a csirkehúst, az avokádót és az aprított korianderzöldet.
4. Rámerjük a forró levest, zöldcitromgerezdekkel és ízlés szerint tortillachipsszel tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.