Csokoládés omlós keksz

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés omlós keksz
Adag: 1 tepsi (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg pekándió
vagy
5 dkg dióbél
17 dkg vaj
9 dkg porcukor
18 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Átszitáljuk a porcukrot. Darabokra törjük a csokoládét. Finomra vágjuk a dió- vagy pekándióbelet. Előmelegítjük a sütőt (3-as fokozat, 170 fok). Egy nagy tálban villával összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kukoricalisztet és a dióbelet, késsel bevagdaljuk a vajt, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát.

2. A tésztát egyenletesen elterítjük egy 28 x 18 cm nagyságú sütőtálcán, és aranysárgára sütjük (35-40 perc). A süteményt éles késsel hosszában 3 csíkra vágjuk, majd mindegyik csíkot széltében 12 részre. A sütőtálcát fémrácsra tesszük. Ha a kekszek kihűltek, tortalapát segítségével szedjük ki őket.

3. A csokoládét tálban, gőz fölött megolvasztjuk és simára keverjük. A kekszeket a csokoládéba mártjuk, hogy ez átlósan feléig bevonja őket, majd fóliával bélelt sütőlemezen 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük - ennyi idő kell a bevonatnak, hogy megszilárduljon.

Csokoládés omlós keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1277 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Csokoládés omlós keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
twitter