Ropogós hópehely



Elkészítés:
1. Egy közepes méretű tálban fakanállal összedolgozzuk a tojásokat, a lisztet, a kristálycukrot és a tejet. A tésztát 2 cipóvá gömbölyítjük, letakarjuk, és 120 percre a hűtőszekrénybe (illetve 40 percre a mélyhűtőbe) tesszük, hogy jól tudjunk dolgozni vele.
2. Kivesszük a hűtőből az egyik tésztacipót, 16 adagra osztjuk, majd lisztezett deszkán, lisztezett sodrófával mindegyik adagot egyenként kinyújtjuk. A kis tésztaleveleket hagyjuk letakaratlanul állni, míg felületük kiszárad.
3. A tésztalevélkéket félbe, negyedbe, majd nyolcadba hajtjuk, ezt követően éles késsel vagy ollóval a tészta szélén mintát vágunk, majd ismét kihajtjuk, és szobahőmérsékleten száradni hagyjuk. Míg ez az adag szárad, hasonlóan feldolgozzuk a másik tésztacipót.
4. Egy edényben annyi olajat forrósítunk, hogy a tészta úszhasson benne.
5. A hópelyheket kettesével, hármasával közepes lángon a forró olajban aranybarnára sütjük (egy-másfél perc), majd papírtörülközővel leitatjuk róluk a fölösleges olajat. A kihűlt hópelyheket jól záródó fém- vagy műanyagdobozban tároljuk.
6. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
A hópelyhek elkészítési ideje - pihentetéssel, sütéssel - kb. 4 óra.