Ropogós hópehely

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Ropogós hópehely
Adag: 8-10 főre (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg finomított kristálycukor
3 db tojás
4 evőkanál tej
40 dkg finomliszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tetejére:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű tálban fakanállal összedolgozzuk a tojásokat, a lisztet, a kristálycukrot és a tejet. A tésztát 2 cipóvá gömbölyítjük, letakarjuk, és 120 percre a hűtőszekrénybe (illetve 40 percre a mélyhűtőbe) tesszük, hogy jól tudjunk dolgozni vele.

2. Kivesszük a hűtőből az egyik tésztacipót, 16 adagra osztjuk, majd lisztezett deszkán, lisztezett sodrófával mindegyik adagot egyenként kinyújtjuk. A kis tésztaleveleket hagyjuk letakaratlanul állni, míg felületük kiszárad.

3. A tésztalevélkéket félbe, negyedbe, majd nyolcadba hajtjuk, ezt követően éles késsel vagy ollóval a tészta szélén mintát vágunk, majd ismét kihajtjuk, és szobahőmérsékleten száradni hagyjuk. Míg ez az adag szárad, hasonlóan feldolgozzuk a másik tésztacipót.

4. Egy edényben annyi olajat forrósítunk, hogy a tészta úszhasson benne.

5. A hópelyheket kettesével, hármasával közepes lángon a forró olajban aranybarnára sütjük (egy-másfél perc), majd papírtörülközővel leitatjuk róluk a fölösleges olajat. A kihűlt hópelyheket jól záródó fém- vagy műanyagdobozban tároljuk.

6. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

A hópelyhek elkészítési ideje - pihentetéssel, sütéssel - kb. 4 óra.

Az összehajtott tésztából csak akkor lehet szép formát vágni, ha előzőleg hagytuk jól kiszáradni. A mintákat kipróbálhatjuk hajtogatott papíron.
Ropogós hópehely
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Ropogós hópehely
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
most van szezonja