Grillezett padlizsán pármai módra

| Grillezett padlizsán receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillezett padlizsán pármai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg ricotta
2 db héjas, szeletelt padlizsán
2 evőkanál finomra vágott bazsalikom
2 és fél dl paradicsomszósz
1 db tojás
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál tej
7 és fél dkg sima liszt
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 evőkanál finomra vágott bazsalikom
18 dkg friss kenyérmorzsa
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsán készítéséhez keverjük össze a kenyérmorzsát, a bazsalikomot és a parmezánt egy tálban. Szórjuk a lisztet egy közepes tálba és ízesítsük sóval, borssal. Verjük fel a tojást a tejjel egy tálban.

2. A padlizsánszeleteket mártsuk meg egyenként a lisztben, majd a tojásban, végül a kenyérmorzsában. Kissé nyomkodjuk bele, hogy jól megtapadjon rajta. Helyezzük a szeleteket egy tányérra és tegyük félre.

3. Melegítsünk elő egy sütőlemezt a barbecue-n vagy a grillen közepesen melegre.

4. Melegítsünk elő egy felső állású grillezőt közepes, magas hőfokúra.

5. Locsoljuk meg a grillrácsot olajjal és oldalanként 2-3 perc alatt süssük puhára a padlizsánt. Szedjük konyhai papírtörlőre.

6. Rendezzük el a padlizsánszeleteket egy sütőlapon, és mindegyikre kanalazzunk paradicsomszószt. Tegyük rá a ricottát is a tetejére, majd szórjuk meg bazsalikommal. Tegyük a felső állású grill alá, és süssük, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre sül. Forrón tálaljuk.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
2 doboz konzerv, darabolt paradicsom
2 szem borókabogyó
0.5 fej reszelt hagyma
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál almaborecet
1 gerezd zúzott fokhagyma

1. Tegyük a paradicsomot levével együtt turmixgépbe és dolgozzuk simára.

2. Tegyük a paradicsompürét, a hagymát, a cukrot, az almaborecetet, a fokhagymát, a babérlevelet, a borókabogyót és a szegfűszeget közepes, nehéz fazékba és nagy lángon forraljuk fel. Csökkentsük a hőt és kevergetve főzzük 15-20 percig, amíg mártás sűrűségűre fő.

3. A mártást préseljük át finom lyukú szűrőn, a szilárd részeket dobjuk ki. Töltsük üvegpalackokba vagy befőttesüvegekbe, és használat előtt tegyük egy éjszakára hűtőbe. Felnyitás után hűtve tároljuk.

Grillezett padlizsán pármai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Grillezett padlizsán pármai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
recept beküldése