Hollandi mártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hollandi mártás
Adag: 1 adag (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg sótlan vaj
6 szem fekete bors
1 szelet hagyma
4 evőkanál fehérborecet
vagy
ízlés szerint
kevés citromlé

Elkészítés:

1. A borecetet, a szerecsendiót, a hagymát, a babérlevelet, a fekete borsot egy serpenyőbe rakjuk (1. kép). 1 evőkanálnyira forraljuk. A vajat 10 darabra vágjuk.

2. A tojássárgáját, 1 darab vajat tűzálló tálba teszünk, csipetnyi sóval összekeverjük, hozzáöntjük az ecetes keveréket. A serpenyőt vízfürdőbe állítjuk. Ne hagyjuk felforrni a vizet, mert a tojás összeugrik. Ha mégis melegebb lenne a víz, a tálat állítsuk hideg vízbe. A tojásos keveréket 3 perc alatt fehéredésig kevergetjük és besűrítjük (2. kép).

3. Újabb vajdarabot adunk hozzá, kevergetve felolvasztjuk. A vajdarabokat egyenként adjuk hozzá, várjuk meg, amíg tökéletesen felolvadnak, és akkor adjuk hozzá a következő darabot. Ezt addig ismételjük, míg az összes vajdarab felolvad. (Ha a szósz nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá jégkockát, és újra keverjük meg.) Sózzuk, meghintjük citromlével. Tálaljuk.

Hollandi mártás Hollandi mártás Hollandi mártás
A krémes alapmártás a spárgaételek legismertebb kiegészítője.
Hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1896 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Hollandi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
pinterest