Pesto

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pesto
Adag: 4 adag (16 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg friss, összetépkedett bazsalikomlevél
24 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dkg fenyőmag
8 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
kevés citromlé

Elkészítés:

1. A bazsalikomleveleket, a fokhagymát, a fenyőmagot 2 evőkanál olívaolajjal robotgépben pépesítjük (1. kép).

2. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék olajat (2. kép), sózzuk, borsozzuk.

3. Belekeverjük a reszelt parmezánt és a citromlevet (3. kép), ha ez utóbbit is használjuk (elmaradhat). Hűtőszekrényben letakarva 3 napig eláll, ha a tetejére kevés olívaolajat öntünk.

Változatok:

Korianderpesto - Friss bazsalikom helyett friss koriandert is használhatunk, kimagozott és finomra vágott chilivel és fokhagymával. A sajtot ebben az esetben el is hagyhatjuk.

Rukkolapesto - A bazsalikomlevelet friss rukkolával is helyettesíthetjük, ilyenkor adjunk hozzá 1 evőkanál friss petrezselymet.

Paradicsompesto - A bazsalikom felét helyettesíthetjük 5 dkg napon szárított paradicsommal. Az olajat öntsük le róla, és turmixoljuk össze.

Pesto Pesto Pesto
Tésztákat ízesítenek vele vagy salátadresszingként tálalják. Tejszínnel keverve kitűnő mártogatós, de pirítós kenyérre is kenhető, valamint sajtos, paradicsomos ételekhez is kínálják.
Pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
facebook