Crepes Suzette

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Crepes Suzette
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál narancslikőr
1 nagyobb narancs leve és reszelt héja
12 db palacsinta
3 dkg finomított kristálycukor
6 dkg vaj
A díszítéshez:
1 db narancs

Elkészítés:

1. Kisütjük a palacsintákat. (Ha mélyhűtött palacsintát használunk, akkor szobahőmérsékleten, becsomagolva hagyjuk felolvadni, amihez kb. 120 perc kell.)

2. A tálalás előtt 30 perccel fél kávéskanálnyi narancshéjat reszelünk. A narancsot félbevágjuk, és kifacsarjuk a levét (1. kép), melyből 5 evőkanálnyira lesz szükségünk.

3. Elkészítjük az öntetet. Ehhez egy nagy serpenyőben kis lángon addig melegítjük a narancslevet, a reszelt narancshéjat, a vajat és a cukrot, amíg a vaj felolvad.

4. Négybe hajtjuk a palacsintákat (2. kép).

5. Az öntetbe tesszük és átmelegítjük őket.

6. Kis edényben, kis lángon megmelegítjük a likőrt, gyufával meggyújtjuk, és miközben lángol, a palacsintára öntjük.

7. Ha a láng kialudt, a palacsintát előmelegített süteményes tányérokra tesszük, narancsszeletekkel és reszelt narancshéjjal díszítjük.

Crepes Suzette Crepes Suzette

Palacsintatészta

Palacsintatészta
1 db felvert tojás
12 dkg finomliszt
igény szerint tej
igény szerint víz
A sütéshez::
kevés olaj

1. A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe öntjük a tojást, a tejet és a vizet összekeverjük és fokozatosan hozzákeverjük a e keverék felét, míg sima, csomómentes lesz. Belekeverjük a tál oldalára ragadt masszát, majd a megmaradt folyadékot és egy kis olajat. Legalább 30 percig állni hagyjuk.

2. Olajjal kikenünk egy palacsintasütőt és egy nagyobb serpenyőt. Közepes lángon mindkettőt felmelegítjük.

3. Egy tejmerőkanálnyi tésztamasszát öntünk a palacsintasütőbe (ha nyeles mércével adagoljuk a tésztát, egyforma vastagságú palacsintákat kapunk), és ezt addig mozgatjuk, míg a massza egyenletesen eloszlik. Kb. 2 percig sütjük a palacsintát.

4. Amikor a teteje szilárd, az alja pedig megpirult, széles, lapos késsel körben fellazítjuk a szélét.

5. A palacsintát a másik forróserpenyőbe borítjuk, és további fél percig sütjük. Ezalatt a palacsintasütőben elkezdhetünk egy másikat sütni.

6. Az elkészült palacsintát sütőpapírra vagy zsírpapírra csúsztatjuk. A fenti műveletsort addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy. A palacsintákat azonnal fogyasztjuk, vagy fóliába csomagolva fagyasztjuk.

Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2279 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Crepes Suzette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
pinterest