Grillezett vegaszendvicsek



Elkészítés:
1. Keverjük össze a majonézt, a fokhagymát a citromlevet egy kis tálban. Tegyük a hűtőszekrénybe.
2. Melegíttsünk elő egy sütőlemezt a barbecue-n vagy a grillen közepesen magas hőmérsékletűre.
A zöldségeket kenjük meg mindkét oldalon.
3. Grillezzük puhára a kaliforniai paprikát, a cukkinit és a hagymát, oldalanként 3-5 perc alatt. Tegyük félre őket meleg helyre.
4. A majonézes keverék felét kenjük a focacciák alsó felére. Szórjuk meg őket a sajttal. Helyezzük őket a grillre a sajtos felükkel felfelé, és grillezzük 3-4 percig.
5. Tegyük a grillre a focacciák felső felét is, a vágott féllel fölfelé, és grillezzük őket, amíg sötét csíkok pirulnak rájuk és átmelegszenek.
6. Szedjük le a focacciát a grillről és pakoljuk rá a zöldségeket. Borítsuk rájuk a tetejüket és tálaljuk melegen.
Focaccia

1. Az élesztőt a cukorral és a langyos víz felével elkeverjük. A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedét készítünk és beleöntjük az élesztőt.
2. Letakarva 15 percig kelesztjük.
3. Utána sóval, 2 evőkanál olajjal és langyos víz másik felével rugalmas tésztát gyúrunk.
4. Letakarva 45 percig kelesztjük, utána vékonyra nyújtjuk, és további 15 percig kelni hagyjuk.
5. A sütőt 250 fokra (a légkeverésest 220-ra) melegítjük.
6. A paradicsomokat csíkokra vágjuk. a maradék olívaolajat elkeverjük a kakukkfűvel.
7. A tésztába egyenletesen elosztva mélyedéseket nyomunk. Beletesszük a paradicsomot, meglocsoljuk a kakukkfüves olajjal, és meghintjük kevés durva szemcséjű tenger sóval.
8. A sütőben (alul) 6-8 percig sütjük.
Majonéz

1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amíg a keverék teljesen felveszi.
2. A többi olajat vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá, miközben verjük, míg sűrű és krémes lesz. Sóval és borssal ízesítsük.
3. Légmentesen lezárható tartóban, a hűtőszekrényben 2-3 napon át tárolhatjuk.