Habkagylók

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Habkagylók
Adag: 6 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt (1-es fokozat, 140 fok). Egy nagy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával.

2. Az elektromos habverő legmagasabb fokozatán lágy habbá verjük a tojásfehérjét.

3. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, minden egyes adag után tovább verve a habot, míg fényes és kemény lesz (1. kép).

4. A tojáshabot nyomózsákba tesszük, és hat 10 cm átmérőjű csigaformát nyomunk a kibélelt sütőlemezre. Hagyjunk közöttük 2-3 cm távolságot!

5. A maradék habból csillagcsövön át díszítő szegélyt nyomunk a csigaformákra (2. kép).

6. A habot 45 percig inkább szárítjuk, mintsem sütjük, ekkor a sütőt lekapcsoljuk, és a habkagylókat további 45 percig a meleg sütőben hagyjuk.

7. Ezután 10 percig, a sütőlemezrácsra helyezve, hűlni hagyjuk, majd széles, lapos késsel meglazítjuk, és óvatosan rácsra szedjük a kagylókat. Megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.

8. Ha nem azonnal tálaljuk a habkagylókat, zárt dobozban tároljuk a felhasználásig.

Habkagylók Habkagylók
Habkagylók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1662 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Habkagylók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
recepttár