Habgombák

Adag: 1 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg finomított kristálycukor
igény szerint kakaópor

Elkészítés:

1. A legkisebb fokozaton (1/4-es fokozat, 95 fok) meglangyosítjuk a sütőt. Egy nagy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral vagy fóliával. Az elektromos habverő legmagasabb fokozatán lágy habbá verjük a tojásfehérjét. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, minden egyes adag után továbbverve a habot, míg fényes és kemény lesz.

2. Nagy lyukú nyomócsővel 24 db 4 cm átmérőjű, gombakalaphoz hasonló halmocskát nyomunk a sütőlemezre (1. kép).

3. A maradék tojáshabból 24 kis, kb. 3 cm magas hegyes végű tönköcskét - gombaszárat - készítünk (2. kép).

4. 105 percig sütjük, ekkor kikapcsoljuk a sütőt, és a habot további 30 percig benne hagyjuk. A sütőlemezt rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

5. Darabokra törjük az étcsokoládét, kisebb edényben, gőz fölött, gyakran kevergetve felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.

6. Egy kis kés hegyével óvatosan lyukat fúrunk a "gombafejek" aljába, kevés olvadt csokoládé töltünk bele, majd a gombafejek egész alját bekenjük csokoládéval (3. kép).

7. A "gombaszárak" hegyes végét a csokoládéval töltött lyukba nyomjuk (4. kép).

8. Kb. 60 percig állni hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon. Jól záródó dobozban tartjuk. Mielőtt felszolgálnánk a "gombákat", a kalapjukat meghintjük kakaóporral.

Habgombák Habgombák Habgombák Habgombák
Habgombák
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Habgombák
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
könyvek