Grillezett körték rózsavízjoghurttal és pisztáciadukkával



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt közepes, magas hőfokra.
2. A pisztáciadukka készítéséhez pirítsuk szárazon a koriandert, a kardamomot és a borsot egy kisebb serpenyőben, közepes lángon, amíg illatozni kezdenek (körülbelül 1 perc). Tegyük át mozsárba, vagy őröljük durva porrá. Keverjük össze a fűszereket, a pisztáciát és a szezámmagot egy kisebb tálban és tegyük félre.
3. A rózsavizes joghurthoz keverjük össze a joghurtot és a rózsavizet egy kisebb edényben. Fedjük le és hűtve tároljuk, amíg szükség lesz rá.
4. A körték készítéséhez vágjuk őket hosszában ketté, majd teáskanállal kaparjuk ki a magházukat.
5. Kenjük meg a körtéket a vajjal és grillezzük őket, amíg megpuhulnak és csíkok pirulnak rájuk, oldalanként 2-3 percig.
6. A körtéket melegen tálaljuk egy kanálnyi rózsavízjoghurttal. Locsoljuk meg őket a mézzel, és szórjuk meg a dukkával.