Grillezett mangó édes lime és gyömbérsziruppal



Elkészítés:
1. Az édes lime- és gyömbérsziruphoz keverjük össze a lime-levet, a pálmacukrot, a lime-levelet és a gyömbért egy kis lábasban, és közepes lángon forraljuk fel. Csökkentsük a lángot alacsonyra, majd 5 perc alatt főzzük sziruposra a keveréket. Szűrjük át finom lyukú szűrőn.
2. Melegítsük elő a barbecue-t vagy a grillt közepes, magas hőmérsékletűre.
3. A mangókról vágjunk le egy-egy szeletet a mag két oldalán. A húsát cikcakkosan vagdossuk be. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd grillezzük, először a lapos felével lefelé, amíg átmelegszik és csíkok pirulnak rá, oldalanként körülbelül 3 percig.
Tálaljuk a mangót melegen az édes lime- és gyömbérsziruppal.