Grillezett padlizsán misomártásban

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Grillezett padlizsán misomártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A padlizsánhoz:
2 db padlizsán
2 evőkanál napraforgóolaj
1 evőkanál pirított szezámmag
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint párolt rizs
Az édes misomártáshoz:
3 evőkanál szaké
15 dkg fehér misokrém
1 ¾ dl dashi alaplé
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál mirin

Elkészítés:

1. A padlizsánok előkészítéséhez vágjuk őket hosszában félbe, és cikcakkosan vagdossuk be a húsukat. Helyezzük őket egy nagy tányérra a vágott felülettel felfelé, és szórjuk meg sóval. Tegyük félre 30 percre.

2. Az édes mártáshoz keverjük össze a dashi alaplevet, a misokrémet, a cukrot, a mirint és a sakét egy kis lábasban, és közepes lángon forraljuk fel. Csökkentsük a lángot alacsonyra, és lassan kevergessük, amíg besűrűsödik (5-10 perc). Tegyük félre.

3. Rázzuk le a sót a padlizsánokról és törölgessük őket szárazra papírtörlővel.

4. Melegítsünk elő egy sütőlapot a barbecue-n vagy a grillen közepes hőmérsékletűre.

5. Melegítsünk elő egy felső állású grillt közepes-magas hőmérsékletűre.

6. Locsoljuk meg a padlizsánt olajjal és grillezzük a sütőlapon, amíg húsa nagyon megpuhul

(a padlizsántól függően oldalanként 5-10 perc).

7. Tegyük át a padlizsánt a vágott felével felfelé egy sütőlapra. Kanalazzuk a tetejére az édes misomártást, és a felső állású grill alatt süssük aranyszínűre. Szórjuk meg a szezámmaggal és tálaljuk a párolt rizzsel.

A dashi alaplé főtt ágakból készül. Por vagy granulátum formájában lehet beszerezni.
A fehér misokrém fermentált szójababból, rizsből vagy árpából készül, a mirin és a sake pedig japán rizsborok.
Grillezett padlizsán misomártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1773 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
Grillezett padlizsán misomártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés
Grillezés
(Ventus Libro Kiadó, 2013)

Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő... bővebben...
bevásárlólista