Grillezett zöldségek és sajt grépfrút öntettel



Elkészítés:
1. Az öntet készítéséhez keverjük össze a créme fraiche-t, a bazsalikomot és a grépfrútot egy tálban. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
2. Melegítsünk elő egy sütőlemezt a barbecue-n vagy a grillsütőn közepes, magas hőmérsékletűre.
3. A zöldségek előkészítéséhez kenjük meg valamennyit olajjal. Grillezzük a kaliforniai paprikát, a padlizsánt és a hosszában felszeletelt cukkinit puhára, oldalanként körülbelül 3 perc alatt. Szedjük őket le a grillről és tegyük félre.
4. A halloumit vágjuk 8 szeletre. A grillt kenjük meg olajjal. Tegyük rá a halloumit, és grillezzük, amíg mindkét oldalára sötét csíkok sülnek, oldalanként körülbelül 30 másodpercig.
5. Tálaláskor helyezzünk egy szelet halloumit mind a tányérokra, majd pakoljunk rá váltakozva különböző zöldségeket. A tetejére ismét egy szelet halloumit helyezzünk. Az öntetet a sajt és gyümölcshalom mellé adjuk. Díszítsük a friss bazsalikomlevelekkel.